fredag 23 juli 2010

Aggressiva araber attackerade IFK Göteborg-spelare

Gothia Cup, den årliga internationella ungdomsturneringen som varje år samlar 25 000 pojkar och flickor från hela världen, drabbades på torsdagskvällen av en mångkulturell skandal.

Svenska IFK-Göteborg mötte och vann över irakiska Al Madina med 1-0 vilket det irakiska lagets läktarsupportrar inte kunde hantera. Hundratals araber stormade planen i syfte att ge sig på IFK-Göteborg-spelarna som fick motta både slag och sparkar.

Spelarna fick fly planen och för att sedan få poliseskort till träningsanläggningen Kamratgården.

Araberna beskrivs av poliser på plats som mycket aggressiva och polisen har fått vittnesmål om misshandel. De har också upprättat en anmälan om våldsamt upplopp.

Matchen beskrevs som mycket hätsk och hela fyra röda kort delades ut till Al Madina.

Läs mer här, här, här, här, här och här.

Uppdaterat: det sägs nu att anledningen till upploppet var att en IFK-spelare gjorde en provocerande segergest mot de arabiska supportrarna.

40 kommentarer:

Anonym sa...

Provokation från IFK
Enligt Lena Rönnefors, turneringsledare, var det en provokation från en IFK Göteborgspelare som orsakade upploppet.
– Den ena händelsen triggade den andra, säger hon.
Enligt GP ska en spelare i IFK Göteborg ha pekat finger åt publiken som hejade fram Al Madina, för att sedan kyssa sitt klubbemblem.


Stängs av!
Nu har spelaren stängts av i en match, och riskerar att stängas av vidare i turneringen.



(Skriv riktig fakta, så du får läsare!)

Anonym sa...

Ja, det var Lena Rönnefors version av det hela. Vet du att det är fakta? Rättfärdigar det stormning av planen och misshandel? 300 vs 11...

Anonym sa...

Kan dom skuta ursäkta dessa APOR. Dom har nu bevisat att dom inte kan leva bland civiliserat folk. Så djävla less. Så nu har jag alltså rätt att döda alla dessa APOR, för dom har provocerat mig. BRA

Anonym sa...

Du jag håller med om att det var IRAKsuporterna som attackerade, men inte att det var dom som började springa in på plan. IFK spelare hettsade upp supportrana, genom att peka finger mot AL Madinas läktarsupportrar!'
- Irakiska spelare fick också fly för livet och det var inte en mångkulturell skandal ! Publiken var mest mot dommaren och IFK spelaren som hade pekat finger! Men självklart borde detta inte hänt, eftersom båda lagen var bara 16-åringar och inte 20-25.




-Det skulle inte se så fint ut om någon skrev:
-" En Svenne spelare pekade finger åt publiken och dommaren var rasist, som gav fyra spelare rött kort! "
- ska du blogga, peka dock inte ut någon grupp!

Anonym sa...

Anonym sa...
Kan dom skuta ursäkta dessa APOR. Dom har nu bevisat att dom inte kan leva bland civiliserat folk. Så djävla less. Så nu har jag alltså rätt att döda alla dessa APOR, för dom har provocerat mig. BRA


- Hallå det är liksom fotboll och inte någon KKK möte här!

Anonym sa...

Om de nu kände sig så provocerade var det maximalt berättigat med en ramsa. Hur kan någon försvara misshandel och stormning av planen och säga att det är spelarens fel.
Var felet att de vann eller!! vart är vi på väg med alla dessa j:la hulliganer/terrorister. Dax med hårdhanskarna och mångåriga fängelsestraff och utvisning ur landet på livstid

Anonym sa...

Att det ska vara så svårt att bete sig civiliserat.
Om det är arv eller miljö låter jag vara osagt men något är allvarligt fel med dessa människor.

Pojkstreck brukar det heta när brandkår blir överfallna med stenar, men OJ!! nu blev det helt plötsligt en provokation.
Visst är det underligt....

Anonym sa...

Utvisa hela j-vla bunten. Nu.

Anonym sa...

Peka finger, om det nu var vad som hände, är idiotiskt.

Att kyssa klubbmärket är dock inget konstigt alls. Det är ju vad alla stjärnor gör när de nätat. Och 16-åringar tar efter sina idoler.

Oavsett vilket "provokation" som skett så rättfärdigar det inte att en pöbel på hundratals personer på detta sättet jagar killar som bara är 16 år gamla.

Patetiskt var ordet!

Anonym sa...

kasta ut dessa huliganer ur landet.
först bjuder vi på gästfrihet.sen beteer de sej som vildåsnor vissa.

usch man vill spy....

Anonym sa...

-
Det borde inte hänt! helt onödigt !

Men fortfarande´ska man inte ta ut det på alla invandrare! det var faktist Iraker bara!

Johan sa...

Det är ju helt vansinnigt att säga att en 16-åring som pekar finger är ansvarig för en pöbel på 300 personer.

Det är som när man tycker att flickor i korta kjolar får skylla sig själva om de blir våldtagna.

Anonym sa...

nu helt plötsligt är det invandrare som är huliganer.
Men vad har hänt med era IFK, GAIS eller AIK huliganer ?!


Dem är ju svenskar och det är SVENSKA spelare ! dem bråken och attacker som dem ställer till med är inte äns nära till detta !!!


- Sant att dem var svin som sprang mot spelare och dommare ! Jag skiter i, snacka om araber om ni vill de! men dra inte in alla andra in i detta!

Anonym sa...

I DN's text står det inget om något pekande av finger, däremot en "hyschande gest". Är det verkligen motiverat med avstängning då? Låter överdrivet.

Chrille sa...

ni kan inte disskutera om spelet eller varför detta hände.

utan drar ni rasistrepliker. Seriöst bete er som normala människor coh snacka om matchen istället. Om ni äns såg matchen och vet något om fotboll förstås!

Anonym sa...

Det hela har inget att göra med nationaliteter eller apor att göra. Det handlar om människor som gör illa andra... inget mer.

Anonym sa...

Jätte fint sagt !!!

Anonym sa...

Vuxna människor förväntas tåla ngt som i skarp förstoring KAN uppfattas som en provokation, annars kan de lika gärna börja ikläda sig blöjor.

Det är fullt möjligt att mångkulturens representanter som skämt ut sig är de som fixar de 10000 röster som knuffar SverigeDemokraterna över 4 %-spärren.

RJ

Christan sa...

HAHA asså för goa gubbar här ! du vad har svergiedemokraterna med fotbollen och göra ?!

haha ett tecken på att flesta här inne är lite bakåtdragna, som fokuserar på att dra rasist vitser och göra reklam för svergiedemokraterna.
lägg ner bara!

Anonym sa...

Jag såg själv matchen, och kan intyga att det Lena Rönnefors säger är rena löjan. Hatet lös ur ögonen på somliga redan innan matchen startade. Och gesten hon anspelar på var att killen "hyschade" (med fingret för munnen) mot den vrålande skocken i publiken innan han sprang vidare ock kysste sitt klubbemblem.

Närmare sanningen är väl att det snart räknas som provocerande att vara Svensk, så snart det finns minst en invandrare inom synhåll, åtminstone om vissa räddhågsna människor får råda... Och att samma människor därmed medvetet eller omedvetet ger otillbörligt stort spelrum åt beteende och individer som inte precis ökar respekten för invandrare.

Det handlar inte om rasism, i grund och botten, utan om att markera det faktum att våld, hot och utåtagerande beteende inte är godtagbart i ett civiliserat samhälle, till skillnad från under släktfejderna "hemma i bergen"...

Kurt

Anonym sa...

vad är "civiliserat samhälle"?
Om jag tittar på en fotbollsmatch och skriker "mycket" är jag då "ociviliserad"? att jag skriker under matchen betyder inte att jag slår ner folk efter slutsignal.

Jesper sa...

Ena lagets supportrar har bråkat. Vad blir det för straff utdelat till det laget? Att en spelare som stängs av är straffet för att han anses ha startat upploppet? Har jag uppfattat detta korrekt? Men fortfarande. Vad är ett rimmligt straff för det Irakiska laget? Någon som har ett förslag. OCH NU MENAR JAG RIMMLIGT STRAFF. Vill inte se att man ska döda apor osv.!!!

Anonym sa...

Anonym sa...
vad är "civiliserat samhälle"?
Om jag tittar på en fotbollsmatch och skriker "mycket" är jag då "ociviliserad"? att jag skriker under matchen betyder inte att jag slår ner folk efter slutsignal.


Ja du, "Anonym", givetvis är normalt supportrande tillåtet. Som att publiken vrålar hejaramsor, sjunger, hoppar, spelar samba eller vad F'aen som helst. Och inte springer fram efter slutsignal in på planen, helt riktigt.

Men det är inte ok att vråla mordhot, slåss, kasta föremål, begå upplopp och så vidare, det är väl helt naturligt för vilken vuxen människa som helst, med normal social- och tankeförmåga eller???

Kurt

Anonym sa...

men du...kurt..."hemma i bergen"... såna människor finns det väl även i Sverige... eller?

Anonym sa...

Spelaren provocerade oss och domaren var partisk rasist. Vi hade rätt att storma. Ni måste inse vem som är den svagare parten. Vi araber är minoritet i Göteborg och Sverige. Den svagare parten måste ha mer rätt att freda sig gentemot den starke, Israel-Palestina-konflikten är ett bra exempel.

Anonym sa...

sluta nu... jag är invandrare men är ingen stackare... inte du eller...behöver inte springa efter små pojkar på en fotbollsplan...vakna och sluta tycka synd om dig/er...det är inte så du förändrar något...titta på israel och palestine.

Anonym sa...

Om man kör noll tolerans mot sånt satans ofog som beskrivits här, stäng av supportrarna till laget ifråga från ev. kommande matcher, så finns det ett egenintresse av respektive lag att ha skötsamma supportrar. Skulle säkert bli väsen första året men gör man det konsekvent vet alla som kommer vad som gäller.

Är de som inte sköter inte svenska medborgare kasta ut dom (oavsett om de kommer från Norge, Frankrike eller Irak) vi har nog av egenproducerat drägg i det här landet.

Eftersom de som säger sig varit på plats endast sett hyschandet och kyssen på lagmärket ter det sig fullständigt förbluffande att man kan peka ut denne yngling som syndabock.

Anonym sa...

Det är många rasistiska kommentarer. Är det verkligen så här rasistiskt under ytan ? Man blir shockad

Anonym sa...

rasism...visst finns den där under ytan...sorgligt...inte bättre än det som hände

Gaijin sa...

Jag undrar varför det inte går att kommentera på tidningarnas sidor...

Jag har inga andra kommentarer förutom att jag är förvånad att så pass många irakier som 300 kunnat åka till Sverige bara för att titta på fotboll under Gothia cup. Det är visst inte så illa ställt där nere som man kan tro. Bra för Irak! Kanske detta innebär att inga irakier längre behöver fly landet samt de som flytt kan flytta tillbaka?

Anonym sa...

mycket dum kommentar...de kanske bor i Sverige/Göteborg... eller?

Anonym sa...

min son är med i turneringen och jag kan säga att det sägs/skriks en hel del under matcherna...jag har sett matcher där bägge lagen kom från Sverige och hörde många föräldrar skrika åt domarna eller spelare. Många gånger var det inga snälla ord...så sluta prata om invandrare vs svenskar och vice versa... det finns ruttna ägg på båda sidor muren.

Anonym sa...

När Arsjavin gjorde mål mot Sverige i EM 2008 så hyschade han den svenska publiken. Jag kan inte minnas att svenskarna sprang in på planen och slog ner honom för det.

Anonym sa...

De snälla svenskarna som aldrig gör nåt fel!...

Tri.Se sa...

Det är vuxna irakiska män, ca 300 män som jagar sparkar slår 15-16-åringar för att de vinner mot det irakiska ungdomslaget.
- Vem vågar bo i Göteborg när sånt sker?
Föräldrar till svenska Gothia ungdomar, vägrar bo i en viss stadsdel/förort därför att just såna irakiska och andra "mång-enfaldiga" nysvenskar, gör livet osäkert med våld i den här stadsdelen/förorten.

Nanchy 18 år massakreras/våldtas/mördas av 22 årig somalisk man i vintras i Göteborg. Stor psykundersökning väntar honom och 18 års fängelse/psykvård.

Listan är lång på vad som händer oss.

Gaijin sa...

Till den anonyme person som skrev efter mig. Var din kommentar riktad mot mig. "Mycket dum kommentar" skrev du.
Har du hört talas om ironi? Gothia cup är en fotbollscup för lag från hela världen. Detta var en match mellan ett svenskt och ett irakiskt lag. Av någon orsak så blev den irakiska delen av publiken provocerad och stormade planen.
Så den irakiska delen av publiken bor i Sverige? Varför beskrevs de som irakier? Varför låter sig vuxna provoceras så lätt av barn?

Några skriver att svenskar också beter sig. Ligger det i den svenska mentaliteten att vara lättprovocerad och genast hämnas? Hur många krig har Sverige varit inblandad i sedan 1814? Hur många inbördeskrig? Statskupper? Hur många bilbomer sprängs av politiska/religiösa skäl varje vecka?

Nu är jag helt seriös när jag liknar dessa irakiska fotbollsfans vid pitbullterriers - de är aggressiva och reagerar på reflex och verkar sakna förmåga att tänka efter innan de handlar. Detta kanske kan förklara att Irak har sådan våldsam historia.

Gaijin sa...

Till dig som skrev 23 juli 2010 16.43:

Visst finns det ruttna ägg på båda sidor. Alkohol och sport verkar locka fram de sämsta sidorna hos svensken.

Dock verkar dessa dåliga sidor väldigt mycket förstärkta hos folk från mellanöstern. Detta säger jag som boende i Södertälje med en stor minoritet av assyrier/syrianer. Dessa kan inte ens hålla sams bland sig själv utan har delat upp sig i två folk.

Kanske det kan ligga något i den franska 1700-talsfilosofen Montesquieus teorier om klimatets påverkan på människans temperament. De folk som levt i varma länder i tusentals år får heta temperament och ju svalare länder man bor i desto svalare temperament får man.
Om man ser på I-länder respektiver U-länder verkar detta stämma...

Anonym sa...

Hmm, ja, för fotbollshuligism har naturligtvis aldrig varit ett problem i den civiliserade västvärlden. Jag menar, alla bleka engelsmän som löpte amok under EM i Stockolm, måste varit förklädda araber, för att inte tala om alla blonda ariska tyskar och holländare som alltid uppför sig som små lamm vid internationella matcher. Och ja, jag insåg inte att de rakade blåögda black army och järnkamin klackarna egentligen är syrianer. Förklarar varför de inte kan tala svenska utan bara sluddra fram sina ramsor om hat och våld mot motståndarlaget - när de inte gör upp om att träffas någon annanstans för att slå huvudet av varandra eller kasta sten på polisen.

Anonym sa...

Jävla kamelknullare fan vad jag hatar dom

Anonym sa...

Trög människa med trög åsikt. Ibland vill jag bara ge ifrån mig ett stort... suck!